Geçenlerde size kinoanın faydalarını yazmıştım, hazır bilgiler tazeyken 3 tane kinoalı tarif paylaşalım. Yapımları oldukça kolay, umarım beğenirsiniz.Tarifleri denerseniz lütfen yorumlarınızı paylaşın bizimle.
KİNOA DOLMASI :
🌶4 adet dolmalık biber
🌶1 çay bardağı haşlanmış kinoa
🌶1/2 kuru soğan
🌶1 adet yeşil biber
🌶2-3 tane mantar
🌶2 çorba kaşığı tulum peyniri (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
🌶1 çorba kaşığı zeytinyağı
🌶tuz karabiber
Çok küçük doğradığım soğan ve biberi zeytin yağında kavurdum. Sonra içine doğradığım mantarları ekledim. Tuzunu ve karabiberini ilave edip, haşlanmış kinoayı da ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirdim. Ocağın altını kapatıp peyniri ekledim . Sonra karışımımı ikiye kestiğim biberlerimin içine yerleştirip, 180 derece fırında biberlerim azcık yumuşayıncaya kadar pişirdim. İnanılmaz lezzetli oldu. İster giriş yemeği olarak sunabilirsiniz, isterseniz benim gibi öğle yemeği yaparsınız. Kerem' e tadına baktırdıysamda pek sevmedi, hemen kalan 1 kaşık dolma içine 1 yumurta kırdım ve ona kinoalı omlet yaptım, bayılarak yedi.
Evet bildiğimiz pırasa çorbasının içine pirinç yerine kinoa koydum, kinoanın kırmızısını seçmemin nedeni ise evde sadece onun olması 😊
🎈2 sap pırasayı az yağda soteledikten sonra üzerine sıcak su ve 1 çay bardağı kinoayı ekleyip 15-20 dakika pişirdim.
🎈Sonra bir kase içinde 3 çorba kaşığı yoğurdu, 2 çorba kaşığı unu, 1 limonun suyunu biraz soğuk suyla yumuşattıktan sonra, çorbanın kaynayan suyundan ekleyip karıştırdım.
🎈Terbiyemi çorbaya ekleyip karıştırarak bir iki taşım daha kaynattım.
🎈Servis ederken dere otu eklemeyi unutmayın.
💪1 çay bardağı kırmızı kinoa
💪1 su bardağı yulaf ezmesi
💪1 tane çok olgunlaşmış muz
💪1 çay bardağı fındık
💪1 tatlı kaşığı kakao
💪1 tatlı kaşığı bal
💪1 tatlı kaşığı tarçın
💪1 çay bardağı kuru üzüm
💪üstünü süslemek için hindistan cevizi
💪 Önce kinoayı suyunu çektire çektire haşladım, sonra kuru üzüm hariç bütün diğer malzemelerle beraber mutfak robotunda çektim. 💪Damak zevkinize göre bal miktarını arttırıp azalta bilirsiniz. 💪En son olarak kuru üzümleri ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırdım. 💪Elimde top şekli vererek hindistan cevizine batırdım. 💪Yemeden önce muhakkak buzdolabında biraz bekletin. 💪 Yulaf ezmesinin yararlarını zaten bir defasında yazmıştım, blogda bulabilirsiniz.
Parklara, ormana zıplamaya gidecekler muhakkak yanlarına enerji toplarından alsınlar.
KİNOA DOLMASI :
🌶4 adet dolmalık biber
🌶1 çay bardağı haşlanmış kinoa
🌶1/2 kuru soğan
🌶1 adet yeşil biber
🌶2-3 tane mantar
🌶2 çorba kaşığı tulum peyniri (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
🌶1 çorba kaşığı zeytinyağı
🌶tuz karabiber
Çok küçük doğradığım soğan ve biberi zeytin yağında kavurdum. Sonra içine doğradığım mantarları ekledim. Tuzunu ve karabiberini ilave edip, haşlanmış kinoayı da ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirdim. Ocağın altını kapatıp peyniri ekledim . Sonra karışımımı ikiye kestiğim biberlerimin içine yerleştirip, 180 derece fırında biberlerim azcık yumuşayıncaya kadar pişirdim. İnanılmaz lezzetli oldu. İster giriş yemeği olarak sunabilirsiniz, isterseniz benim gibi öğle yemeği yaparsınız. Kerem' e tadına baktırdıysamda pek sevmedi, hemen kalan 1 kaşık dolma içine 1 yumurta kırdım ve ona kinoalı omlet yaptım, bayılarak yedi.
KIRMIZI KİNOALI PIRASA ÇORBASI:
🎈2 sap pırasayı az yağda soteledikten sonra üzerine sıcak su ve 1 çay bardağı kinoayı ekleyip 15-20 dakika pişirdim.
🎈Sonra bir kase içinde 3 çorba kaşığı yoğurdu, 2 çorba kaşığı unu, 1 limonun suyunu biraz soğuk suyla yumuşattıktan sonra, çorbanın kaynayan suyundan ekleyip karıştırdım.
🎈Terbiyemi çorbaya ekleyip karıştırarak bir iki taşım daha kaynattım.
🎈Servis ederken dere otu eklemeyi unutmayın.
ENERJİ TOPLARI :
💪1 çay bardağı kırmızı kinoa
💪1 su bardağı yulaf ezmesi
💪1 tane çok olgunlaşmış muz
💪1 çay bardağı fındık
💪1 tatlı kaşığı kakao
💪1 tatlı kaşığı bal
💪1 tatlı kaşığı tarçın
💪1 çay bardağı kuru üzüm
💪üstünü süslemek için hindistan cevizi
💪 Önce kinoayı suyunu çektire çektire haşladım, sonra kuru üzüm hariç bütün diğer malzemelerle beraber mutfak robotunda çektim. 💪Damak zevkinize göre bal miktarını arttırıp azalta bilirsiniz. 💪En son olarak kuru üzümleri ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırdım. 💪Elimde top şekli vererek hindistan cevizine batırdım. 💪Yemeden önce muhakkak buzdolabında biraz bekletin. 💪 Yulaf ezmesinin yararlarını zaten bir defasında yazmıştım, blogda bulabilirsiniz.
Parklara, ormana zıplamaya gidecekler muhakkak yanlarına enerji toplarından alsınlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder